Hvis du skal købe et kolonihavehus

 

Hvis du skal købe et kolonihavehus.

 Når du køber en kolonihave skal du være opmærksom på, at prisen som du aftaler med sælger udelukkende gælder bygninger på grunden og div. medfølgende inventar.  Bestyrelsen har intet med købsprisen at gøre – ud over at sikre at handlen er lovlig. Vedtægterne siger, at et kolonihavehus ikke kan sælge til en højere pris end den er vurderet til.

Al handel med kolonihaver foretages af formand Lolle og næstformand Claus. Inden du og sælger kommer på kontoret for at få gennemført handlen, skal du sammen med sælgeren af kolonihavehuset udfylde en købsaftale. I denne kan du se hvad kolonihaven er vurderet til. Sælger aftaler med formand hvornår salget kan gennemføres.  

Selve grunden lejer du af HF Rosenbækken og du skal derfor godkendes af bestyrelsen for at kunne indgå en lejeaftale med os. Du skal have dit sundhedskort med, så du kan dokumentere, at du har bopæl i Odense Kommune.

Når du køber en kolonihave eller får en have ved overdragelse fra et familiemedlem skal du indmeldes i haveforeningen. Dette koster 1000 kr. som betales i forbindelse med købet/overdragelsen på kontoret. Der kan betales med kontanter eller ved bankoverførsel, eller mobilpay 302126

Havelejen fastsættes hvert år på generalforsamlingen i februar måned og forfalder til betaling 1. april. Du og sælger aftaler selv, hvor meget af havelejen du evt. skal betale for det år, hvor du overtager kolonihaven. Dette mellemværende kan bestyrelsen ikke inddrages i.

Følgende dokumenter er det vigtigt at du har læst inden køb af kolonihavehus:

  • Ordensregler for medlemmer i OHS (Odense Havelodselskab)
  • Vedtægter for OHS og tilsluttede foreninger
  • Ordensregler gældende for HF Rosenbækken
  • Lejekontrakt med Odense Kommune og OHS / Lokalplan for HF Rosenbækken
  • Vejledning til køber og sælger om vurdering

Du kan finde alle oplysningerne på HF Rosenbækkens hjemmeside, under bjælken ”Værd at vide”. På hjemmesiden kan du ligeledes finde mange relevante oplysninger om arrangementer og andre forhold, som du kan have glæde af at vide, hvis du køber kolonihave i HF Rosenbækken.

”Vejledningen til køber og sælger om vurdering” har sælger fået udleveret på kontoret i forbindelse med vurdering af kolonihaven.

Når du er blevet godkendt til at indgå en lejekontrakt med os, vil du få tilbudt at blive medlem af vores lukkede Facebookgruppe - HF Rosenbækken. Både du og din ægtefælle/samlever kan blive oprettet som brugere i gruppen.